Kurser

Vi ger utbildningar som räddar liv

Vi är ett företag som specialiserat oss på att utbilda personer i att rädda liv. Vi åtar oss uppdrag över hela Sverige, men primärt håller vi oss inom Stockholmsregionen. Vi har genom åren utbildat tusentals människor inom HLR och siktar på att den siffran ska bli ännu högre i framtiden. Målet är att så många som möjligt ska veta hur en HLR går till och vad man ska göra om någon drabbas av exempelvis ett plötsligt hjärtstopp. Vi ger kunskap som räddar liv!

En HLR-utbildning i Stockholm ger dig exakt den kunskap du behöver för att göra skillnad. Vi går igenom grunderna både rent teoretiskt och låter dig praktiskt prova på både bröstkompressioner och inblåsningar på en docka. Varje deltagare ska känna sig trygg och lita på sin egen förmåga i framtiden.

Skräddarsydda kurser

Vi anpassar alltid utbildningen efter krav, behov och önskemål. Vi vet att många företag kan ha saker som går före och ibland så kan man således välja att dela upp en utbildning över några dagar - medan det ibland kan passa bättre att hålla allting mer komprimerat. Det är upp till er att bestämma: vi anpassar oss efter era behov. Nytt är även att vi kan erbjuda digitala utbildningar.  Att vi kan ta en utbildning via Zoom gör att vi ändå kan lära ut de absolut viktigaste grunderna i en HLR och därigenom också göra en stor skillnad.

Uppföljning är viktigt. Det som visat sig är att många som lär sig HLR gör det mer för stunden. I takt med tiden försvinner vissa kunskaper. Hur länge ska man utföra kompressioner? Hur många inblåsningar skulle man göra? Hur hårt skulle man egentligen trycka? Allt detta kan medföra en tvekan vid ett skarpt läge och vi rekommenderar därför en uppföljning någon gång varje år. Färska kunskaper ger ett ökat självförtroende och ett ökat självförtroende kan i sin tur ge ett snabbare agerande som ökar chansen till överlevnad.

Hur fungerar en hjärtstartare och hur stoppar man en blödning?

Utöver en HLR-utbildning kan vi även erbjuda andra kurser. Första hjälpen är en sådan. Hur stoppar du en kraftig blödning? Hur agerar du som första person på plats vid en olycka? Vi går igenom detta både praktiskt och teoretiskt.

Vi kan även erbjuda utbildning som ger dig kunskap om hur du agerar vid kvävning. Årligen så avlider många människor som en följd av att man satt i halsen när man äter. Vi går igenom olika tekniker och vi riktar oss både mot vuxna, mot barn och mot exempelvis personer i rullstol. Sätter man i halsen finns det alltid risk för att hjärnan inte får syre och genom att veta hur man ska agera kan man också, med relativt enkla medel, få bort föremålet och frigöra andningsvägarna igen. Vi visar hur!

Hur en hjärtstartare fungerar är en annan livsviktig utbildning som vi erbjuder. Vi tittar närmare på hur du ska göra för att använda en sådan för att du ska kunna känna dig trygg med att ta fram den. Hjärtstartaren gör skillnad och minskar risken för dödsfall - men man måste också veta hur den ska användas. Här gör vi, genom våra utbildningar, skillnad.

Samtliga våra instruktörer är utbildade och certifierade för att hålla i de utbildningar vi erbjuder. Som deltagare får du nya kunskaper som kan rädda liv - och du får även ett certifikat som bevis på detta efter avslutad utbildning. Vi kan även erbjuda speciella utbildningar för barn och behöver exempelvis er skola eller er idrottsförening hjälp ställer vi mer än gärna upp! All utbildning sker med L-ABC som utgångspunkt - Livsfarligt Läge - Andning, Blödning, Chock. Vi vill hjälpa dig att att rädda liv!

Gå en utbildning i HLR